Dame som holder poten til en hund

4 vaner som gir en lydig hund

Det trenger ikke være tidkrevende og vanskelig å få en lydig hund som har lyst til å høre mer på deg. Det viktige er at du gjør litt hver dag. Her er 4 vaner som vil forbedre livet til hunden din og deg:

Mer ønsket atferd

Skulle du gjerne ønske at hunden din gjør mer av en type atferd? Det kan være at den ligger rolig inne, tar kontakt med deg på tur, eller annen atferd som du gjerne vil se mer av. Disse atferdene kan forsterkes veldig enkelt: Ha en neve med tørrfôr eller godbiter i lomma på morgen. Gjør det til en vane å belønne hunden når den gjør som du ønsker.

Masing?

Har du en hund som maser på deg når du bare vil sitte å slappe av etter jobb? Det er helt vanlig, den har jo hvilt mens du har vært borte og er klar for action! Dra kan du gjøre i stand en aktiviseringsleke. Det kan være så enkelt som noen pappesker med avispapir og godbiter om hverandre. Eller ting som snusematte, kong, iq leke osv. Jeg kan linke til noen fine og rimelige leker under denne videoen.

Lek kan føre til lydig hund

Bruk lek med hunden som mulighet for trening. Tren på slipp, triks, vente, osv. Du kan gjemme leken og få hunden til å søke etter den. Hvor mye du skal trene og hvor mye du skal leke er opp til hunden. Gjør det den synes er mest gøy. En av mine elsker å gjøre triks mens vi leker, mens han andre bare skal drepe leken. Da blir det kanskje bare et par repetisjoner med trening under leken.

Kontakt på tur

Mange hundeeiere sliter med at hunden ikke bryr seg om de på tur. Dette kan du enkelt endre: stopp opp ett minutt på turen og gjør noe sammen med hunden din. Det kan være triks, balanse, søk, lek, osv. I starten vil det være enklere for hunden din å fokusere hvis det ikke skjer så mye rundt dere. Men jo flinkere hunden blir, jo mer forstyrrende steder kan dere trene i.

Vil du lære mer om hvorfor hunden ikke hører på deg? Da bør du sjekke ut denne bloggposten: 7 grunner til at hunden ikke gjør som du sier.

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.