5 steg for å endre et atferdsproblem

Hvis du følger disse 5 stegene er du sikret å at du tar for deg alle sidene ved å trene bort et atferdsproblem. Du kan ikke hoppe til steg 4. uten å gjøre steg 1-3. først. Det er nemlig her mange feiler, de vil ha resultater med en gang og skipper de første stegene. Det gjør at treningen går saktere eller ikke fremover i det hele tatt. Mitt motto i hundetrening er «å skynde seg sakte». Følg stegene, ta deg tid, det kommer til å lønne seg!

1. Grunnleggende kunnskap om hund

For å kunne endre hundens atferdsproblem må du ha kunnskap om belønningsmetoder, læringsteori, hundens språk, forhindring, rutiner, osv. Før jeg utdannet meg til hundetrener tenkte jeg at jeg visste dette på grunn av år med erfaring. Her tok jeg feil!

2. Smerte eller sykdom?

Du må vite hvordan smerte og sykdom spiller inn på atferd. Hvis et atferdsproblem er kommet på grunn av smerte, er det ingen poeng i å prøve å trene bort atferden. Det vil bare være ubehagelig for hunden og bortkastet tid for deg. Den årlige sjekken hos veterinær er ikke nok for å finne ut av dette dessverre.

3. Bygge selvtillit, mestring og samarbeid

Grunnsteinene i treningen er selvtillit hos hunden, følelse av mestring i treningen og godt samarbeid med deg.

4. Senke stress

  1. Unngå triggere: du må vite hva som stresser hunden din og unngå disse triggerne.
  2. Tilrettelegge hverdagen: Kunne tiltrettelegge hverdagen for DIN hund. Dette punktet vil ikke være det samme for alle hunder.

5. Jobbe med atferdsproblemet

  1. I hvilke situasjoner oppstår atferdsproblemet? Du må kunne kartlegge hva som er årsaken til at atferden oppstår.
  2. Hva skal hunden gjøre i stedet? Du må finne ut av hvilken atferd du vil at hunden din skal gjøre i stedet for den gamle atferden. I tillegg må du vite om den nye atferden er rettferdig å be om av hunden din. Når du har bestemt deg for ønsket atferd må du vite hvordan du skal lære hunden å faktisk gjøre det.
  3. Hvordan unngå at atferden oppstår? Du må vite hvorfor den uønskede atferden oppstår og legge en plan på hvordan du skal unngå at den oppstår. Hunder blir gode på det de øver seg på, så dette punktet er viktig.

Bli med på gratis nettkurs:

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.