Mann og hund gir hverandre high five

5 tips til bedre samarbeid

For å bygge et godt samarbeid med hunden din, er det viktig å etablere et sterkt bånd basert på tillit og gjensidig respekt. Her er noen spesifikke trinn du kan ta for å forbedre samarbeid med hunden din:

 

Kvalitetstid

Sett av tid hver dag til kvalitetstid med hunden din hvor dere gjør noe hunden din liker godt. Det kan være vanlige turer, leketid, trening eller bare slappe av sammen. Dette vil hjelpe hunden din å bli kjent med deg og lære at det er helt supert å henge med deg.

 

Dine reaksjoner påvirker samarbeid

Vær konsekvent i måten du reagerer på hunden din sin atferd. Jeg vet det er lett å bli oppgitt over at hunden din for nte gang bjeffer på lyder utenfra, men det vil ikke hjelpe å bli sint. Hvis hunden opplever deg som skummel nå og da så vet den aldri helt hva den kan forvente av deg og det bygger hvertfall ikke tillit.

 

Hunder er ikke perfekte

Godta at hunden din kan gjøre feil og vær tålmodig med dem. Hunder er ikke perfekte, og det er viktig å huske at de fortsatt lærer. Ikke tro at hunden sin atferd vil endre seg hvis du ikke går aktivt inn for å trene jevnlig. Atferd kan ta en uke å endre, ta to år å endre eller den kan aldri endres helt. Jo raskere du godtar dette, jo mer tålmodighet vil du se at du får med hunden din. Vis dem vennlighet og forståelse, og vær forberedt på å tilgi dem når de gjør feil.

 

Ikke sammenlikne deg med andre

Ikke sammenlign hunden din med andre hunder eller bare fokuser på det den ikke kan. På samme måte som oss mennesker, har hunden din sine styrker og svakheter. Flytt fokuset til det hunden din faktisk er god på. Kanskje hunden din er kjempe flink til å gå løs og komme på innkalling, men ikke så flink til å gå i bånd. Eller den er veldig sosial med mennesker, men liker ikke hunder den ikke kjenner.

 

Riktig aktivisering gir bedre samarbeid

Sørg for regelmessig mosjon og mental stimulering: Hunder er aktive skapninger og trenger regelmessige muligheter til å være sosiale, leke og bruke sine naturlige instinkter. Dette kan bidra til å forhindre atferdsproblemer og holde hunden din glad og sunn.

 

I denne YouTube-videoen får du 10 tips til hvordan du kan aktivisere hunden din riktig: https://youtu.be/Rd0-3o_EXSU

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.