Mennesket er lederen, men vi må lære oss å kommunisere med hunden

Hvordan sikre at du er lederen til hunden? Og hva menes med å være en god leder for hunden?

Det å være en god leder betyr ikke å mase og sjefe over hunden unødvendig. Det hander om å kunne si «gå ned fra sofaen, du er våt» eller «ikke spis det jeg mistet på gulvet» eller «ikke stå på stuebordet». Det handler om å lære hunden noen regler.

trene hund

Vi mennesker vil alltid være lederen: vi gir hunden trygghet og mat, vi er smartere og tar bedre valg(som regel). Men lederskap er ikke en treningsmetode, det er hvordan vi bor og lever sammen med hunden. Det at hunden velger hvor vi skal gå på tur, betyr ikke at hunden er lederen. Det betyr at den har valg over noen aktiviteter.

Hvis du er en leder, ser du på hunden som et individ og setter regler for hvordan vi skal leve sammen så vi begge får det best mulig. Da er det også lederen sin jobb å lære bort disse reglene til hunden, så hunder er klar over hvilke regler som gjelder. Vi kan ikke forvente at en hund skal forstå hva vi ønsker uten å ha lært den det først!

Så bestem deg for hvilke regler som skal gjelde, lær hunden disse reglene og på en hyggelig måte(uten å heve stemmen) kan du spørre hunden om den kan følge reglene. En hund som ikke følger reglene, er ikke dominant eller vanskelig.

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.