Miljøtrening for hunden din

Miljøtrening er når vi tilfører noe nytt i hundens miljø eller tar med hunden til et nytt miljø. Dette vil jeg si er den viktigste treningen vi kan gjøre med hunden vår.

Hunder er naturlig veldig nysgjerrige og ved å utforske forskjellige ting/miljøer i sitt eget tempo vil den bli mer selvsikker. Bare tenk deg hvis hunden din er vant til forskjellige lyder, lukter, objekter, underlag, osv. Verden vil oppleves som et trygt sted. Da har du dannet grunnlaget for videre trening.

Jeg møter mange hunder som er usikre i mange situasjoner. I disse tilfellene starter jeg ofte med miljøtrening for at hunden skal føle mestring i nye situasjoner.

Noen viktige ting å tenke på:
– Hunden skal være i et langt kobbel(3-5 meter) eller løs
– Bruk en veltilpasset sele
– Følg etter hunden i hundens tempo. La den selv velge hva den vil utforske og hvor lenge
– Ikke bland inn godbiter, det er utforskingen som skal være i fokus
– Ikke gi hunden kommandoer

Hvis du har en veldig usikker hund, anbefaler jeg å starte i din egen hage eller inne. Legg frem alt som trygt kan luktes, tisses og smakes på. Noen eksempler: pledd/tepper, plastposer, hageredskap, barneleker, ting som lager lyd når hunden kommer borti/tråkker på, henge ting opp i trærne, osv. Men husk å varier/bytt ut ting. Gjør det til en vane når du er rundt om å ta med deg ting til hunden. Kan du fylle en pose med løv som ligger på bakken i en park? Kan du ta med deg noen skjell fra stranda? Jeg garanterer at hunden vil synes det er spennende å snuse på.

Du kan også ta med deg hunden din til nye steder for å miljøtrene den. Jeg anbefaler å dra til steder hvor det ikke skjer så mye i starten. Etterhvert kan du finne steder med mer og mer forstyrrelse. Gradvis fremgang er nøkkelen til suksess!

Eksempler på steder du kan ta med hunden din for å utforske: på baksiden av butikker, etter sirkus/utstilling/tivoli, bussholdeplass, parkeringsplass, osv.

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.