Hvordan få en hund som bjeffer mindre på tur

Bjeffer hunden når dere passerer andre hunder? Da er du ikke alene.

Hunder trenger avstand når de passerer hverandre på tur, noen mer enn andre. Hvorfor? Det å gå i bue rundt hverandre er et tegn på høflighet på hunden sitt språk. «Jeg vil deg ikke noe vondt» sier de. Men vi har ikke tatt oss tid til å lære deres språk.

Det vi mennesker gjør er at vi holder hunden i et kort bånd, noe som fratar muligheten til å bestemme avstanden til den andre hunden selv. Vi går rett på den andre hunden, noe som strider mot all logikk i hundeverden. Legg deg av denne uvanen med en gang!

Kort forklart og satt på spissen:
Rett på = konflikt
Gå i bue = vennlig/ønsker ikke kontakt

Årsaker til bjeffing på tur

Fryktaggresjon mot fremmede hunder mest vanlig: hunden er redd og viser det ved å bli aggressiv for å

to hunder hilser på tur

skremme den andre hunden bort. Kan se tøffe ut når de gjør det, men er egentlig redde.

Det kan være beskyttelsesaggresjon: beskytte eier eller andre hunder den er på tur med. Ofte finner man det når hunden er i hagen og bjeffer på det som går forbi.

Hunden er interessert i andre hunder. Trekker i båndet og vil bort til den, blir frustrert når den ikke får gå bort. Dette blir forsterket hvis hunden noen ganger får hilse og ikke alltid eller aldri.

En annen årsak kan være stress.

Som regel er det manglende eller dårlig erfaring med å møte andre hunder i bånd som gjør at hunden får utfordringer med dette. For eksempel en hund som har bodd på landet uten å ha sett mange andre folk eller hunder, vil få en utfordring hvis den flytter til byen.

Øver hunden seg på å bjeffe, blir den god på det

Hver gang hunden din utagerer så vil det bli verre og vanskeligere å gjøre noe med. I treningsperioden vil en utagering ødelegge treningen noe. Det vil si at du må passe på at du har så god avstand fra andre hunder at hunden din ikke reagerer. Om du må snu, gå opp oppkjørsler, bak biler, osv. Så er det dette du må gjøre.

Har du aldri opplevd å ha en hund som er redd for andre hunder forstår jeg at dette konseptet er litt vanskelig å forstå. Men det funker! Dette ser jeg igjen og igjen på hundene jeg jobber med og min egen hund.

Vær grei, gi andre hunder avstand 🙂

Vil du lære mer om passeringstrening?

1 hendelser på “Hvordan få en hund som bjeffer mindre på tur”

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.