Hvordan trene en hund som er redd for andre hunder?

Det finnes flere metoder du kan bruke for å trene en redd hund til å ikke være redd andre hunder, og du må ofte kombinere flere av disse. En metode som jeg bruker mye er desensitivisering. Det betyr rett og slett å gjøre mindre sensitiv. Det finnes igjen flere måter å desensitivisere en redd hund, jeg liker å gjøre det ved hjelp av å gå tur.

Finn ut hvilke hunder hunden din er minst redd for

Det første du må gjøre er å finne ut hvilke typer hunder hunden din er minst og mest redd for:

  • Voksne eller valper?
  • Store eller små?
  • Mørke eller lyse?
  • Spesielle raser?
  • Osv.

Når du har funnet ut av dette, skal du starte treningen min den type hund hunden din er MINST redd for. På denne måten hjelper du hunden din med å lykkes og dere vil komme raskere i mål med treningen. Når hunden din ikke lenger reagerer/reagerer mindre, kan du øke vanskelighetsgraden ved å trene med en hund den er litt mer redd for. For noen vil det ta flere uker før du kan øke vanskelighetsgraden. Vær tålmodig.

hunder venner

Utstyr til treningen

Bruke en god sele og et bånd på 3-5 meter. Dette er for å unngå ubehag i halsen og gi hunden mest mulig frihet. Når hunden får mer frihet vil den føle seg mer trygg.

Miljøet

Pass på at det ikke er for mange andre forstyrrelser i miljøet. Hvis det er mange andre hunder i området eller det er mye som skjer, og hunden din ikke er komfortabel med dette, vil ikke treningen bli vellykket.

Hvordan du trener en redd hund

Start med så stor avstand at hunden din ikke reagerer. La den andre hunden gå et stykke foran så du kan styre avstanden. Tempoet skal være rolig, gjerne så rolig at hunden din må gå og ikke jogge. Dette gjør hunden mer rolig. Gradvis minske avstanden når hunden din ikke reagerer.

Hvis hunden din skulle utagere/bjeffe på den andre huden, går du for nært. Ved å justere avstanden på denne måten unngår du at hunden din blir stressa. Den vil assosiere den andre hunden med ro og ikke stress.

Gjerne start med korte turer og etterhvert utvid lengden på turen. Det er ikke meningen at hundene skal hilse og leke, men kunne omgås andre hunder på en rolig måte. Gjerne ha faste hundevenner hunden din kan leke med, men på akkurat denne treningsmetoden er ikke målet lek/hilsing.

Under ser du en video av den første treningsturen til disse to hundene. Lykke er ekstremt redd andre hunder og derfor starter vi med stor avstand. Vi måtte avslutte økten før vi kom i mål med treningen, så her må det nok et par turer til 🙂

Ønsker du å komme i kontakt med noen du kan trene med? Bli med i Facebook-gruppa Sosialiseringsturer for hund.

2 hendelser på “Hvordan trene en hund som er redd for andre hunder?”

Legg igjen en kommentar

Handlekurv

Venteliste - Mental aktivisering

Registrer deg og få e-post når nye kurs settes opp på Kløfta.

Du vil kun motta e-poster relevant til kurset.